Nederlandse Taal
English Language
The Grolschbusters Premium Punk Rock since 1989

Terugkeer Nils Lenting

Nils Lenting keert terug als zanger van the Grolschbusters

Na een succesvol afscheidsoptreden van Coen Evers op Geuzenpop te Enschede is zanger Nils Lenting terug binnen de gelederen van punkrockband The Grolschbusters. Dit najaar staat de band weer op de planken. De vuurdoop is op 10 november in De Loods te Barlo (nabij Aalten).

In april stonden de bandleden na het aangekondigde vertrek van Coen voor een moeilijke keus: stoppen we ermee of gaan we door? Na een korte bezinkingsperiode werd unaniem besloten dat dit niet het moment is dat The Grolschbusters stoppen. Gelukkig dacht Nils Lenting, de voormalige zanger van de band, er net zo over. In het najaar van 2008 heeft Nils de band verlaten, maar heeft nooit afscheid van de muziek genomen. The Grolschbusters heeft hij nooit echt los kunnen laten. Nils: “Ik heb de optredens, het schrijven van nummers en de onderlinge band gemist”.

De overige bandleden zijn blij met de terugkeer van Nils binnen en iedereen gaat er weer voor de volle 100% voor. Inmiddels wordt er al weer intensief geoefend en zijn de eerste boekingen voor dit najaar een feit. Nils heeft in de tussentijd niet stil gezeten. Met zijn andere band de trashrocknroll-band Nitro Maniacs heeft hij namelijk onlangs nog getourd in Zweden. Het eerste optreden van Nils met de Grolschbusters is op zaterdag 10 november in De Loods te Barlo (nabij Aalten). In het voorprogramma staat de eveneens uit Hengelo afkomstige punkrockband McLympies.

Uiteraard wensen The Grolschbusters Coen veel succes bij zijn nieuwe project en willen hem danken voor een geweldige periode waarin het album Make my Day tot stand kwam. Maar ook de mooie optredens die ze hebben kunnen doen met grote namen zoals Bad Religion, The Real McKenzies en Flatfoot 56.