Nederlandse Taal
English Language
The Grolschbusters Premium Punk Rock since 1989

Line-up BTB + T-shirt actie!

Zaterdagmiddag 25 oktober om 13.00 uur begint bij café De Zwaan in Hengelo Gld de tweede editie van het “Beat The Boktor Fest”. Vanwege het feit dat de Grolschbusters dan 25 jaar bestaan heeft de band een festival georganiseerd met 10 supergave bands.
 
Gratis festival T-shirt
De eerste 10 bezoekers, die voor 14.30 uur binnen zijn, ontvangen een gratis festival T-shirt dus kom zeker op tijd.
 
Line-up bekend
De lokale helden van de MacLympies trappen af. Je hebt hier de kans de winnaars van de voorronde van de Clash of the Coverbands te zien. Zoals het juryrapport vermeldde ‘eindelijk een punkband van niveau’. Hierna is het de beurt aan uit het België afkomstige Young Hearts. Een band met eigen werk in de trant van NOFX. Daarna speelt March, een rocktrio uit Breda, met een prachtige zangeres/gitariste. Naast dat ze prachtig is, is ook haar mooie rauwe stem een reden om te komen! Deze band komt behoorlijk in de buurt van de sound van de band Distillers. Dan is het de beurt aan The Stiff, oude ervaren rotten die hits van bands uit de jaren 70/80 ten gehore brengen zoals o.a. The Clash en Blondie. De drummer heeft met zijn vorige band “Venus Flytrap” zelfs al eens in het legendarische CBGB in New York opgetreden.
 
Na een korte pauze is dan de beurt aan Speakerpunch uit Dordrecht. Liefhebbers van speedrock komen dan flink aan hun trekken. Dan is het eindelijk de beurt aan twee dames genaamd Tarzan’s My Daddy. Deze vrouwen spelen eigen rocksongs en zijn rauw, puur en vrouwelijk. Natuurlijk spelen ook The Grolschbusters op hun eigen feestje en zij zullen dan ook meteen hun nieuwe gitarist aan het grote publiek presenteren. Hierna komen de fans van de Sex Pistols aan de beurt. Sex Revolver is een band uit België en deze speelt de grootste hits van de Sex Pistols klakkeloos na. Enkele leden van Sex Revolver speelden ook al samen met Marky Ramone (drummer van de Ramones) en Walter Lure (Heartbreakers).
 
Dan volgt ook zeker één van de hoogtepunten van de avond The Roughneck Riot, een 6-koppige Folk Punk band uit Warrington UK. Deze band is beïnvloed door de traditionele Keltische volksmuziek en bands als The Levellers, Social Distortion en Against Me. Vorige week is net hun nieuwe album “Out of Anger” uitgekomen. Als afsluiter speelt de band eOverload. Deze band speelt hits uit de jaren 70/80/90 maar dan net iets harder, sneller en steviger en met ska invloeden. Zoiets als de Amerikaanse band Me First and The Gimme Gimmes.
 
Party hard!
Tussen de bands door zal een DJ het publiek vermaken met een lekker stukje muziek. De presentator van deze dag is bij u allen wel bekend: Richard Oldenhave van de band “DOGZ”.  Kaarten zijn in de voorverkoop te verkrijgen via de website www.beattheboktor.nl, maar ook aan de dagkassa. Ga dit niet missen en laten we zeggen: Party Hard!